Ajalehe andmetel ei antud portreede kasutamiseks ülaltpoolt luba seoses eelseisvate regionaalvalimiste suhteliselt ettearvamatute tulemustega. „Isegi headel aegadel anti luba juhtide kujutiste kasutamiseks ainult nendele regioonidele, kus parteil oli enamuse saavutamine garanteeritud. Et praegu on tulemuse ennustamine keeruline, ei hakatud ka luba andma,“ edastas Vedomosti Ühtse Venemaa kõrgetasemelise esindaja kommentaari, vahendab Lenta.ru.

Ühtse Venemaa peanõukogu sekretär Sergei Neverov selgitas loobumist isikustatud agitatsioonist sooviga kaitsta linnu agitatsioonimaterjalidega risustamise eest, sest tulevastest valimistest võtab niikuinii osa 26 uut parteid. Neverovi sõnul kavatseb Ühtne Venemaa taotleda spetsiaalsete kaitstud stendide kasutuselevõtmist, kuhu pandaks üles kõigi valimistest osavõtvate kandidaatide reklaamid.

Muutunud on ka võimupartei valimiskampaania kontseptsioon üldiselt. Kandidaatidel on soovitatud kampaania käigus hoiduda plaanidest ja lubadustest, millega esineti varem, vaid lähtuda sellest, mida on juba ehitatud, hiljuti kehtestatud jne. Lisaks sellele soovitatakse suhelda valijatega väikestes saalides, kuhu pole vaja inimesi spetsiaalselt kokku ajada. Viimane on Vedomosti allikate teatel keelatud.

Üks Kremli allikas võttis valimiskampaania plaani kokku sellega, et Ühtse Venemaa liikmed peavad õppima lootma mitte Putini ja Medvedevi, vaid iseenda peale, ning „antakse mõista, et nende protsente ei hakka keegi üles upitama“.