Sotsiaalmeedia ja ajalehtede abiga on kogutud kümneid tuhandeid allkirju inimestelt, kes migratsiooniameti otsuse vastu protestivad ja nõuavad selle tühistamist. Inimesed ei saa aru, miks tahetakse riigist välja saata vanemateta väikelaps, kes oskab juba rootsi keelt, kuid ei saa sõnagi aru prantsuse keelest, vahendab Iltalehti.fi.

Ka Rootsi parlamendi Riksdag enamus on seisukohal, et otsus on ebaõiglane. Erinevad parteid ei suuda aga kokku leppida, kas muuta seadusesätteid nii, et see puudutaks ainult lapsi või kehtiks see ka täiskasvanute puhul.

Prantsusmaalt pärit ema jättis lapse maha üsna kiiresti pärast tüdruku sündi Lundis. Laps oli ema meestuttava juures, kuni neljakuune viletsas seisus tüdruk toodi haiglasse. Edasi anti laps lastekodusse ja hooldusperele, kes nüüd soovivad tüdrukut lapsendada.

Migratsiooniamet näeb asja teisiti. Tüdrukul on Prantsuse pass ja tema ema elab Prantsusmaal. Seetõttu leitakse, et laps tuleb saata Prantsusmaale, kuigi ta räägib ainult rootsi keelt. Samuti puuduvad andmed ema asukoha kohta.

Organisatsiooni Päästke Lapsed Rootsi esindaja Sara Skog on öelnud, et on täiesti absurdne väita, et see on lapse huvides.