Uudisteagentuuri ANP korrespondendi sõnul väljus olukord Harenis kontrolli alt, tänavatel valitses kaos ning raevu sattunud noored pildusid politseid kivide, pudelite, lillepottide ja isegi jalgratastega, vahendab BNS.

Mitu inimest sai vigastada ja neli noort peeti kinni, kuid politsei sõnul tuleb vahistamisi ilmselt veel, kui vägivallatsejatest tehtud pilte jõutakse põhjalikumalt uurida.

Asi sai alguse koolitüdrukust, kes kutsus Facebookis oma sõbrad reedeks 16. sünnipäevale. Ta unustas aga mainida, et tegu on erapeoga, ja tulekust teatas üle 20 000 inimese.

Politsei oli valvel algusest peale.

Telekanali NOS andmetel saabus 18 000 elanikuga Harenisse loodetavale peole 4000 noort. Politsei tõkestas kesklinna tänava, kus tüdruk elab, kuid niisugusest vastuvõtust häiritud "külalised" lasid käiku kivid ja muud käepärased objektid, tehes tõsist kahju ümbruskoda pargitud autodele ja majade fassaadidele.

Märulipolitseinikud nägid pealetungivate teismeliste tõrjumisega kurja vaeva. Tüdruk oli ohutuse mõttes juba varem kodunt põgenenud.