Mihkelson rõhutas, et 2003. aastast toimiv mitteformaalne koostööformaat Põhjala ja Balti riikide väliskomisjonide vahel on tõestanud oma elujõulisust ja eriti Euroopa tänases keerukas seisus on neile sarnaselt mõtlevate riikide tihedam koostöö väga vajalik, teatas riigikogu pressitalitus.

Täna on kavas kohtumine Islandi parlamendi väliskomisjoni esimehe Árni Þór Sigurðssoniga. Esmaspäeval toimub kaheksa Balti ja Põhjala riigi parlamendi väliskomisjoni esimehe kohtumine Althingis, kus kõne all on Põhjala poliitikad, idapartnerlus ja olukord Valgevenes ning olukord Süürias ja Lähis-Idas. Seejärel leiab aset miniseminar Islandi geotermilise (maapõue) energia teemal. Vaatluse all on laiemalt Islandi energiamaastik, geotermilise energia rahvusvaheline ja äriline potentsiaal ning arenguabi võimalused selles sektoris.

Kohtumisel osalevad Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Norra ja Islandi parlamendi väliskomisjonide esimehed.

Oluline ka julgeolekualane koostöö Saksamaaga

Täna kohtus väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson Tallinnas Saksamaa kaitseministeeriumi parlamentaarse riigisekretäri Christian Schmidtiga. Kohtumisel keskenduti regionaalse julgeolekukoostöö küsimustele.

Mihkelson rõhutas, et tänast julgeolekukeskkonda arvestades on julgeolekualane koostöö Saksamaaga Eesti jaoks väga oluline, seda nii NATO kui Euroopa Liidu raames.

Kohtumisel tutvustas Mihkelson väliskomisjoni kava keskenduda riigikogu alanud istungjärgul Põhjala ja Läänemere piirkonna julgeolekukeskkonna arengutele kuni aastani 2020.

Täna pärastlõunal kohtub Christian Schmidt ka riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidmaga.