Madridis kogunesid avaliku sektori töötajad pealinna keskväljakule. Protestid toimusid ka Lissabonis ja üle kogu Portugali, kus üks inimene üritas enda protesti märgiks ka põlema süüdata. Lisabonis osales protestidel üle 100 000 inimese.

Hispaania ja Portugali valitsuse teatel viivad kokkuhoiumeetmed majanduse taastumiseni. Paljud meeleavaldajad - sealhulgas õpetajad, meditsiiniõed ja tuletõrjujad – aga nii ei arva. Tänavatele kogunenud rahvahulk skandeeris valitsusvastaseid loosungeid, puhusid vilet ja kandsid plakateid.

Uudisteagentuur Reuters tsiteeris üht Valenciast pärit 52-aastast arsti, kelle sõnul on tema palka kokkuhoiumeetmete tõttu kärbitud kolmandiku võrra. Aga Hispaania valitsuse peaminister Mariano Rajoy rõhutab, et kärped on vajalikud, et päästa eurotsooni suuruselt neljas majandus.

Portugalis toimusid suured kogunemised Lissabonis ja Portos. Näiteks loobiti tomatitega IMF-ile kuuluvat büroohoonet. Põhja-Portugalis asuvas Aveiro linnas viidi haiglasse üks meeleavaldaja, kes protestiks valitsuse kärpekavade vastu üritas ennast põlema süüdata. Juhtunut Portugali telekanalile RTP kommenteerinud tuletõrjuja sõnul ei ole meeleavaldaja elu ohus

Portugal on juba vähendanud avaliku sektori palku ja tõstnud makse, et vähendada oma eelarvepuudujääki. Paljude jaoks oli viimane piisk karikasse see, et töötajad peavad järgmisest aastast maksma palju suuremaid sotsiaalkindlustusmakseid.