Viru maakohtu otsusega tunnistati 21- aastane Andris Lõoke süüdi peksmises, varguses, alaealisele alkoholi jootmises, röövimises ja tapmises ning ta mõisteti 10-aastaks vangi. Karistuse kandmise alguseks loetakse 17. juuli 2011, teatas maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Sama otsusega tunnistas kohus röövimises ja tapmises süüdi Lõokese kaaslase 21-aastase Aigar Rihe ning karistas meest kuueaastase vangistusega. Karistuse kandmise alguseks loetakse temagi puhul möödunud aasta 17. juulit.

Andrise ja Aigari kaaslane, 18-aastane Fred, kes toona oli alaealine, mõisteti süüdi röövimises ja peksmises ning teda karistati kolmeaastase vangistusega, millest eelvangistuses sai kantud kuus kuud ja 15 päeva. Karistuse kandmata osa mõistis kohus Fredile  tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi panid noormehed raskeima kuriteo toime möödunud aasta 17. juuli öösel, kui nad peksid Lääne-Virumaal Haljala vallas asuvas bussiootepaviljonis surnuks kohaliku keskealise mehe.

Lisaks süüdistati noormehi veel mitmetes kergemates kuritegudes. Politsei võttis noormehed kinni mullu 17. juulil ning kohtu loal nad vahistati.