Lihamaiad pätid on Helsingis Ruoholahti K-Citymarketi nii kaugele viinud, et liha otsustati hakata kaitsma varguskaitsealarmiga. Nüüd on poe väärislihaletis müüdavate lihakäntsakate ja gurmeesingi ümber rihmataolised plastturvaelemendid.

Siiski polevat soomlaste sõnul tegu uue asjaga — liha hakati nende mail turvaelementidega kaitsma juba neli aastat tagasi, kui majandus alla käis. “Kaupmees saab valida, kas kasutada häireseadet või mitte. Meie oleme täheldanud, et neist on kasu,” on Tero Huhtala K-Citymarketist Helsingin Sanomatele öelnud.

Et poe turvakaamerad, -mehed ja -väravad lähiajal ka Eestis lihaturvaelementide näol täiendust saaksid, meil veel karta ei ole. Lihavargus pole hoolimata rajust hinnatõusust Eesti poevarastele veel pähe tulnud. Nii ütleb näiteks Prisma kõneisik Kadri Lainas, et häireseadmete kasutamist ei ole nad plaaninud, sest varastel sügelevad näpud nende poodides kõige rohkem alkoholi ja kosmeetikumide järele. Ka Rimi ütleb, et praegu pole plaanis lihatoodetele turvaelemente paigutama hakata.