„Kas probleemile on võimalik lahendust leida, kui president Obama on teiseks ametiajaks tagasi valitud? Põhimõtteliselt jah, on küll,“ ütles Putin telekanalile RT antud intervjuus RIA Novosti vahendusel.

„Aga see ei sõltu ainult president Obamast,“ lisas Putin. „Ma tunnen, et ta on siiras mees ja tahab siiralt positiivseid muudatusi läbi viia. Aga kas ta suudab seda teha, kas nad lasevad tal seda teha? On olemas militaarlobi ja riigidepartemang, mis on üsna konservatiivne.“

Putin rõhutas dialoogivajadust raketikilbi üle, kuid ütles, et ei ole kindel, et Washington on sedalaadi koostööks valmis.

Venemaa ja USA vahelised läbirääkimised raketikilbi üle on katkenud, sest Washington ei taha anda Moskvale õiguslikult siduvaid garantiisid selle kohta, et raketikilpi ei kasutata Venemaa vastu. USA ja NATO väidavad, et raketikilp on mõeldud võimaliku raketirünnaku vastu Iraanist. Venemaa on teatanud, et raketikilp ohustab tema rahvuslikku julgeolekut ning on lubanud tarvitusele võtta vastumeetmed.

USA demokraatliku partei valimisplatvormis on kirjas, et tagasivalituks osutudes liigub president Obama raketikilbiprogrammiga edasi Moskva seisukohast hoolimata.

Putini sõnul ei paranda ühepoolsed sammud ülemaailmset stabiilsust. Ta lisas, et Venemaa peaks mõtlema, kuidas end kaitsta, kui USA raketikilbiga jätkab.

„Tuleb mõelda ka selle strateegilisele iseloomule, see pole ehitatud aastaks ega isegi aastakümneks,“ ütles Putin.

Putini ütles ka, et võimalused, et USA-s tuleb võimule Obama vabariiklasest rivaal Mitt Romney, kes on nimetanud Venemaad USA geopoliitiliseks vaenlaseks number üks, on üsna suured.

„Niisiis, mida me peaksime tegema, et kindlustada oma julgeolekut?“ küsis Putin.