„Ma võrdleksin Elmar Sepa protsessi Hodorkovski protsessiga,“ ütles Savisaar. Tema sõnul karistati Mihhail Hodorkovskit ja pigistati võimu poolt selle eest, et ta toetas opositsiooni. „Sama moodi pigistatakse võimu poolt ka Elmar Seppa,“ lausus Savisaar.

„Mina arvan, et see kohtuprotsess lõppeb Sepa võiduga, kas teises või kolmandas astmes,“ avaldas linnapea.

Milles Seppa süüdistati?

Savisaare sõnul karistati Elmar Seppa selle eest, et ta hankis kahele ajalehele sponsoreid nii, nagu see on normaalne asjade käik. „Kas see on siis keelatud?“ küsis Savisaar.

„Ta tegeles ajalehele raha hankimisega ja mina ei ole leidnud tema kohtuasjade materjalist midagi, mille pealt talle anti niisugune otsus, et ta pidi viis kuud vangis olema,“ kõneles Savisaar.

Savisaar rõhutas, et Elmar Sepa kohtuotsus ei ole jõustunud ja meenutas, et omal ajal, aastat 10 tagasi, oli Sepa suhtes üks kohtuasi, mille algatasid Res Publica mehed. „Sepp võitis selle teises astmes. Ta ei ole kunagi olnud kriminaalkurjategija ja ei ole seda ka praegu,“ ütles Savisaar.

Putinit võib Eesti riigijuhtidega võrrelda

Savisaar võrdles ka Putinit Eesti riigijuhtidega. Ta loetles, et Eestis on vastuseis astmelisele tulumaksule, ka Putin on sellele vastu. Eestis on käivitunud e-valimised. „Putin räägib, et tema hakkab ka e-valimisi korraldma,“ kõneles Savisaar. „Muidugi, sest e-valimisi saab võltsida nii, et keegi sellest aru ei saa.“

„Putin pani oma maavanemaid ametisse teenete järgi,“ lisas Savisaar veel ühe punkti loetellu, juhtides tähelepanu sellele, kuidas Eestis maavanemaid ametisse määratakse.

„Putinit mõningate meie riigijuhtidega võrrelda on küllalt põhjendatud,“ leidis Savisaar. „Mõnda asja teeb Putin paremini, mõnda asja teeb Ansip paremini.“