Michelle Obama ütles, et neli aastat tagasi uskus ta sügavalt oma abikaasa visiooni USA kohta, kuid muretses, kuidas presidendiks kandideerimine muudab nende ja tütarde elu, vahendab BBC News.

Esileedi jagas mälestusi 23 aastat kestnud suhtest mehega ning märkis, et on leidnud sugulashinge mehes, kelle väärtused on sarnased tema omadega.

„Barack ja mina kasvasime mõlemad üles perekondades, kellel polnud raha või materiaalse omandi mõttes palju, kuid mis andsid meile midagi kaugelt väärtuslikumat – oma tingimusteta armastuse, oma kõigutamatu ohvrimeelsuse ning võimaluse minna kohtadesse, mida nad poleks kunagi endale ette kujutanud,“ ütles Michelle Obama.

Esileedi sidus oma kõnes ühise tausta väärtustega, mis tema sõnul juhtisid Obama presidendiks.

„Presidendina võib saada igasugust nõu igasugustelt inimestelt,“ ütles Michelle Obama. „Aga lõpuks, kui tuleb aeg teha presidendina otsus, on kõik, millest lähtuda, sinu väärtused ja sinu visioon ning elukogemused, mis teevad sinust selle, kes sa oled.“

Michelle Obama sõnul inspireerib Barack Obamat tema oma taust, kui ta võitleb seaduste eest, mis annaksid õiglase palga naistele, kindlustaksid tervishoiu ja õppelaenud.

Michelle Obama sõnul pole tema mees Valges Majas muutunud ning on ikka sama mees, kellesse ta aastaid tagasi armus.

„Ta on sama mees, kes alustas oma karjääri kõrgepalgalistest töökohtadest ära öeldes ning töötades selle asemel raskustes olnud piirkonnas, kus oli suletud terasetehas, võideldes nende kogukondade uuesti ülesehitamise eest,“ rääkis Michelle Obama.

Michelle Obama lisas, et kõige raskematel hetkedel jätkas Barack Obama lihtsalt edasiliikumist kannatlikkuse ja tarkuse, julguse ja sujuvusega.

Demokraatide valimiskonvendil nimetatakse Barack Obama ja asepresident Joe Biden kolmapäeval ametlikult teiseks ametiajaks presidendi- ja asepresidendikandidaadiks.

Konvent kulmineerub neljapäeval Obama ja Bideni kõnedega. President kavatseb kõnelda 74 000 kohaga staadionil Charlotte'is, vaatamata halvale ilmaennustusele.