Pealinna viies prügipiirkonnas toimusid hankekonkursid uue vedaja leidmiseks ning senise vabaturu konkurssi asemel toimus omavalitsuse tingimuste järgi seatud hankekonkurss.

Liidu volikogu liige Priit Värk leiab, et antud konkurss ja Ossipenko pakkumine on tekitanud palju küsimusi, kuid abilinnapea on tema sõnul lubanud tarbijatele odavamaid prügiveohindu.

Värgi sõnul on kodutarbija jaoks murekohaks asjaolu, et varem oli madalam pakkumine ja hind tarbija jaoks üks-ühele seotud, kuid nüüd saab linnast tarbija ja jäätmeveo firma vaheline lüli.

Teisisõnu saab linn määrata hinna oma suva järgi, mistõttu linna vahelüliks olemine nõuab administratiivset ressursi ning lõpuks makstakse see ikkagi tarbija rahakotist kinni.

Esialgu kavatseb Koduomanike liit oodata ära ametliku hanekonkursi võitja ja uued jäätmekorralduse hinnad tarbijale. Kui hinnad ei odavne, siis vajadusel ollakse valmis korraldama ka allkirjade kogumise aktsiooni eesmärgiga tõestada linnvalitsusele, et kodutarbijatele on muudatused vastukarva.

Koduomanike liiduga on ühinenud 62 300 korter- ja eramaja omanikku, kellest 23 815 on Tallinnast.

31. augustil avasid pealinna keskkonnaameti ametnikud linna viie prügiveopiirkonna vedajate leidmiseks korraldatud konkursile saabunud ümbrikud, kust selgus, et turule üritab tulla Ida-Virumaa ärimees Nikolai Ossipenko koos firmaga Ekovir.

Ossipenko pakkumus ei kata konkurentide arvates isegi kulusid.