Pensionärist lillemüüja Helmi sõnul läks müük täna tavalisest päevast küll paremini, kuid täis päevapalka ilmselt oodata ei tasu. "Noh minul läheb vaikselt ja ma ei tegele enam nii suurejooneliselt, et rohkem hobi kui teenistus. Aga natuke ikka, bussiraha saab vähemalt tagasi, linna näha ja tuttavatega rääkida," ütles Helmi Delfile.

Juba üle 30 aasta Helmi kõrval Vabaduse väljaku ääres lilli müünud Aili juures käib aga iga kooliaasta algul nii vanu kui ka uusi kliente. Kuna Aili müüb ainult eestimaiseid lilli, siis pidavat kõige enam kaubaks minema astrid. Ka teenistuse üle Aili ei kurtnud, sõnades, et seni on hästi läinud.

Samas Viru väravate juures äritsenud Helgi sõnul oli hommik vaikne. "Inimestel ei ole vist raha, üldiselt ostmine on ikka väike," kurtis Helgi, kellele lillemüümine on ka põhitöökohaks. "Kuna ma aga olen pensionär siis ikka tuleb välja," lisas Helgi.

Täna alustas Tallinnas ligi 80 kooli oma kooliaastat. Samuti helises esimene koolikell ka enamikes Eesti koolides. Näiteks Tartu 19-st üldhariduskoolist üheteistkümnes toimus küll aktus juba 1. septembril, kuid kuna Tartu Vene lütseumis toimub aktus ka täna (IV-XII klassidele), siis on neid koole, kus kooliaasta algab 3. septembril samapalju ehk üksteist.

Narva Pähklimäe gümnaasiumis ja Õigeusu humanitaarkoolis toimusid pidulikud aktused 1.septembril. Kesklinna gümnaasium, Eesti gümnaasium, Vanalinna Riigikool, Kreenholmi gümnaasium, 6.kool, Peetri kool, Paju kool, Soldino gümnaasium, Humanitaargümnaasium ja Täiskasvanute kool alustasid uut õppeaastat täna.

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasimis toimus avaaktus juba üle-eelmisel laupäeval, 25. augustil, hansagümnaasium alustas aga 31. augustil. 1. septembril toimus aktus Koidula gümnaasiumis, vabakoolis, Rääma põhikoolis, Vanalinna põhikoolis ja Raeküla koolis.

Ülejõe gümnaasiumis oli kaks aktust - 1. septembril 1. ja 12. klassidele ja täna kõikidele ülejäänud õppuritele. Täna alustasid ka ühisgümnaasium ja Vene gümnaasium.

Võru linnavalitsusest anti teada, et kõikides linna üldhariduskoolides toimuvad aktused 3. septembril, ehk täna.

Viljandimaa koolid austasid aga traditsioone - 38-st koolist 22 ootas lapsi avaaktusele 1. septembril.