Kuigi Silver Meikari avaldusest ajendatud uurimist juhib prokuratuur, viib menetlust läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo. Selle büroo juht on Mati Ombler, kelle reformierakondlasest vanem vend ja erakonna toetaja on olnud tihedalt seotud nii peaminister Andrus Ansipi kui partei mõjuka liikme Neinar Seliga.

Mati Ombleri vanem vend Avo Ombler on avalikkusele tundmatu, temast on kirjutatud vähe. Siiski on teda nimetatud suurärimees Seli grupeeringu liikmeks. Avo Ombler pole üksnes Reformierakonna hingekirjas, ta on teinud ka parteile mõnekümne tuhande krooniseid annetusi. 

Mis roll on menetluses keskriminaalpolitseil ja reformierakondlase vennal Mati Ombleril? Sisuliselt on Mati Ombleri käes materjalid, mis parteikontori puistamiselt kaasa võeti. Tema alluvuses töödeldakse ja analüüsitakse tõendeid. Mati Omblerile alluvad ka uurijad, kes kuulasid üle Kristen Michali, Kalev Lillo ja Taavi Rõivase. Edaspidine on iga juhi enda otsustada, palju ta uurimisse sekkub ja alluvaid suunab.