"Valitsus on oma seisukoha varem kujundanud ja see oli selge ja ühemõtteline. Valitsuse varasem seisukoht oli koostatud selge analüüsi alusel. Ka nüüd pean vajalikuks, et valitsuse seisukoha kujundamiseks oleks koostatud põhjalik julgeoleku- ja keskkonnaanalüüs," ütles Reinsalu Delfile.

Mehe sõnul on ka IRL-i eestseisus lähemas tulevikus antud küsimust arutamas. "Selles küsimuses on kindlasti asjakohane lai erinevate ekspertide kaasamine arutellu. Peame usaldama sõltumatuid eksperte ning mitte laskma ennast segadusse viia Nord Stream-i propagandal ja lobbyl," arvab Reinsalu. "IRL ei kavatse teha kompromisse rahvusliku julgeoleku ega meie merevööndi keskkonnaohutuse arvelt."

Nord Stream AG esitas kolmapäeval Eesti välisministeeriumile taotluse uurimisloa saamiseks Eesti majandusvetes.

Peaminister Andrus Ansip ütles eilsel valitsuse pressikonverentsil, et Nord Streami uurimisloa taotlus on alles eeltaotlus ning võrreldes eelmise uuringutaotlusega kaks aastat tagasi pole asjaolud muutunud.

"Ma ei näe, et meil oleks võrreldes eelmise taotluse ajaga erilisi muudatusi toimunud," lausus Ansip. "Taotluse saab Nord Stream esitada siis, kui neil on ettevõtte siseselt protseduurid tehtud ja aktsionärid on leidnud, et nad tõepoolest tahavad uut torujuhet ehitada."