"Lagunemine ise oleks ju kehtiva plaani läbikukkumine ja ükski riik ei plaani läbikukkumist," kommenteeris Ligi Delfile Eesti riigi võimalikku stsenaariumi eurotsooni lagunemisel.

"Tsoon ka ei "lagune", vaid tema suhtes langetatakse otsuseid. Otsus on olnud pühendumus tema remondile ja reeglistik on selleks värskelt jõustatud," lisas Ligi, kelle sõnul on samas oluline kodutöö ära teha, sest reeglid ise ei garanteeri midagi.

"Olen juba paari aasta eest öelnud, et tsoonist lahkumise reeglite peale võiks mõelda. Selles stsenaariumis on palju määramatust, ent asi pole enam sel määral ohtlik, kui ta oli siis. Üldjoontes me teame riske ja oma käitumismalle, kuid ei ole mõistlik rääkida mingist "valmistumisest", seda mõistataks valesti," ütles Ligi.

Soome välisminister Erkki Tuomioja ütles intervjuus Briti ajalehele Daily Telegraph, et Soome on valmistunud eurotsooni lagunemiseks. Põhjanaabrid on saanud viimasel ajal palju tähelepanu oma jäiga poliitika tõttu võlakriisi suhtes. Soome on ainsa eurotsooni riigina nõudnud ja saanud tagatisi nii Kreekalt kui ka Hispaanialt.

Ka Soome parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjoni esinaine Miapetra Kumpula-Natri kinnitas Briti ajalehele, et päästepakettide hulk on piiri ületamas.