Lennuk suundus kolmapäeva õhtul Liibanoni pealinna Beirutisse, kuid suunati sealsete rahvarahutuste tõttu ümber Jordaania pealinna Ammani, kuid lennuk oli sunnitud kütuse lõppemise tõttu Süürias maanduma, teatab Reuters.

Air France peatas oma lennud Damaskusesse märtsis, kui sõjategevus Süürias ägenes, ning suhted Prantsusmaa ja Süüria vahel on katkenud, pärast seda kui Pariis nõudis, et president Bashar al-Assad tagasi astuks.

Pärast maandumist Damaskuse lennuväljale teatasid sealsed võimud, et ei aktsepteeri krediitkaardimakset ja võtavad vastu ainult sularaha, teatas Air France'i pressiesindaja.

Pressiesindaja sõnul küsis lennuki meeskond ettevaatusabinõuna, kui palju sularaha reisijatel kaasas on, et kütuse eest maksta.

Lennufirma suutis pressiesindaja teatel lõpuks siiski arve maksta ilma reisijate rahakoti kallale minemata. Pressiesindaja keeldus ütlemast, kuidas ja kui palju lõpuks maksti.

Pariisist saabunud lennuk tõusis taas õhku kaks tundi pärast Damaskuses maandumist ja suundus ööseks Küprosele. Beirutisse lennati järgmisel päeval.

Euroopa Liit on kehtestanud Süüria vastu mitmeid sanktsioone, sealhulgas on Süüria lennufirmal keelatud maanduda Euroopa Liidu lennuväljadel. Lubatud on siiski lennata üle Euroopa Liidu territooriumi ja teha hädapeatusi.