Jaani kinnitusel puudutavad Tallinna liikluskorralduse muudatused väga oluliselt liikluskeskkonda.

"Selline järsk keskkonna muudatus on kahtlemata mõjutanud inimeste liiklemisharjumusi ning ilmselt tekivad suuremad kohanemisraskused neile liiklejatele, kes pikema suvepuhkuse järel kuu lõpus linna tagasi tulevad ning harjumuspärast teed pidi liigeldes pahaaimamatult liikluseeskirju rikuvad," selgitas Jaani.

Halb on Jaani hinnangul siinjuures see, et kohanemis- ja harjumisperiood jääb samasse aega, kui kooliteed alustavad ka lapsed.

"Nad võivad uue ja harjumatu liikluskorralduse tõttu närviliseks muutunud autojuhi rikkumise ohvriks sattuda näiteks olukorras, kus autojuht hakkab otsima võimalikke lõikamise võimalusi vältimaks ummikuid ning selle käigus hakatakse näiteks läbima hoovialasid arvestamata seal kehtivate piirangutega," tõi Jaani näite ohtlikest manöövritest.

Jaani kinnitas, et politsei arvestab kindlasti uudse olukorraga ning laseb liiklejatel ümberkorraldustega harjuda.

"Nii enda kui ka kaasliiklejate ohutuse tagamiseks tuleks alati enne sõidu alustamist teha kindlaks oma marsruut ning jälgida hoolega liiklusmärke. Varuma peaks kannatust, aega ja mõistvat suhtumist teistesse liiklejatesse. Vähem oluline pole siin erinevate osapoolte kommunikatsioon ehk elanikkonna ja koostööpartnerite pidev teavitamine muudatustest liikluses, nende põhjustest ja mõjudest," märkis Jaani.