"Üks on selge, miks siiamaani on Tallinna tänavad joonimata. Valge värv kulub bussiradade märgistamiseks," ütles Kübar.

"Linnavalitsuses istuvad ignorantsed ja autokraatlikud valitsejad, kes leiavad, et nad ei pea kellelegi oma tegevuse kohta vastuseid andma. Seetõttu soovime kutsuda kokku erakorralise volikogu istungi, kus linnavalitsusel on võimalik selgitada liikluskorralduse muudatusi," ütles Madis Kübar.

Kübara sõnul on ühistranspordi arendamine tänuväärne tegevus, kuid see ei tohiks toimuda massilise autoradade ärakaotamise teel. "Linn ei ole suutnud välja ehitada alternatiivseid võimalusi, et autojuhtidel oleks võimalus liiklemisel vältida kesklinna. Ülemiste ristmiku ehitus venis aastaid, Põhjavälja ehituse algus on tänaseni suur küsimärk. Mitmed tänavad, mis hajutaks liikluskoormust, muutuvad iga päevaga aina sarnasemaks kuumaastikuga."

Tallinna volikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul keeldub linnavalitsus juba teist aastat täitmast volikogu otsust, mis nägi ette ühistranspordi valdkonna uue, tervikliku arengukava esitamist.

"Täitevvõim ei suvatse lihtsalt oma tööandja otsust täita. Veelgi hullem, ilma volikogu otsuseta on asutud viima ellu rahamahukat tasuta ühistranspordi ideed. Tallinna demokraatlik juhtimine on jõudnud väga tõsisesse kriisi," rõhutas Juske.

Juske hinnangul ei ole tehtud ühistranspordi eelisarendamise küsimuses terviklikku planeerimist ja avalikku arutelu. "Nii on euroopaliku linnakeskkonna asemel tulemuseks totaalne liikluskaos, mille suunas Tallinn linnavalitsuse viimaste sammude taustal vääramatult liigub".

Ka sotsid peavad vajalikuks ühistranspordi teemal linnavolikogu erakorralise istungi kokku kutsumist. Istung on võimalik kokku kutsuda kas volikogu esimehe ettepanekul või vähemalt neljandiku volikogu koosseisu ettepanekul nende poolt tõstatud küsimuse arutamiseks.