Nutt leidis, et iga demokraatliku riigi suursaadikul on õigus suhelda teise riigi opositsioonipoliitikutega.

Nutt pidas võimalikuks, et Rootsi saadiku väljasaatmine võib esile kutsuda ka ahelreakstiooni, sest kindlasti ei olenud Rootsi saadik ainuke, kes suhtles kohaliku opositsiooniga. „Kokkuvõttes kaotab selest kõige rohkem Valgevene ise,“ ütles Nutt Delfile.

See, et Rootsi omakorda palus lahkuda kahel Valgevene diplomaadil on Nuti sõnul tavapärane käitumine – kui üks riik saadab välja teise riigi diplomaadi, siis vastakse sellele samaga.

Nutt on arvamusel, et Eesti ei peaks antud situatsioonis eraldi kuidagi reageerima, vaid kõik Euroopa Liidu liikmesriigid koos peaks mõtlema, kuidas reageerida. „Asi puudutab ju praegu ühte Euroopa Liidu liikmesriigi suursaadikut,“ sõnas Nutt.

Rootsi välisminister Carl Bildt teatas täna, et Rootsi suursaadik on Valgevenest välja saadetud. Bildti sõnul on väljasaatmise põhjuseks suursaadik Stefan Erikssoni liiga soosiv suhtumine inimõigustesse.
Valgevene teatas, et suursaadik on suhelnud opositsiooniga.

Diplomaatilised suhted Eesti ja Valgevene vahel sõlmiti 6. aprillil 1992. aastal. Eesti avas Minskis peakonsulaadi 21. juulil 1995, jaanuarist 2009 on Eestil Minskis saatkond.