Päästekeskuse pressiesindaja sõnul teatati politseile kadunud noormehest alles eile õhtul, mille peale korravalvurid ka sündmuskohal käisid. Kuna aga oli juba õhtune aeg ja nähtavus piiratud, siis telliti tuukrid hommikuks.

Kella 13 paiku leiti sõudebaasi paadisilla juurest uppunud noormehe surnukeha.

Möödunud nädalavahetusel uppus Eestis neli inimest. Kokku on sellel aastal veesurma läbi elu kaotanud 29 inimest. Päästeamet paneb inimestele südamele, et praeguste palavate ilmadega järgiksid inimesed veekogude ääres kõiki ettevaatusabinõusid ja ohutusnõudeid.

Kevadel alustas Päästeamet kampaaniat "Ära lase purjus sõpra vette!", mille eesmärk oli juhtida inimeste tähelepanu alkoholijoobes vette mineku riskidele.

Statistika kohaselt oli 2011. aasta suvel iga viies uppunu alkoholijoobes 20-30 aastane meesterahvas. Hoolimata sellest, et ollakse teadlikud joobes vette mineku ohtlikkusest, kaob alkoholi mõjul ohutunne. Lisaks alkoholijoobest tulenevatele koordinatsioonihäiretele aitab uppumisele kaasa ka ebapiisav ujumisoskus, mida hinnatakse tugevalt üle. Alkoholijoobes vette minek on eluohtlik ka hea ujumisoskusega inimesele. Samuti ei osata arvestada erinevate veekogude omapärasid ja voolutugevust.