Politsei toimetas kainenemisele mehe, kes rikkus korda folgiliste telklas. Väärteo korras peeti kinni mees, kes Laidoneri platsil lõhkus ühe aknaruudu, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Mehele, kes festivali esimesel päeval lõhkus Turu tänaval aknaruudu, määras kohus eile karistuseks 14 ööpäeva aresti.

Viljandi maakonnas peeti kahe päeva jooksul kinni kuus alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, nendest kolm olid kriminaalses joobes. Politsei tänab tähelepanelikke kodanikke, kes alkoholi tarvitanud sõidukijuhtidest teatasid.

Tänavuse festivali eripäraks on see, et kogu festivali ala on piiratud ning korra ja turvalisuse tagamise pearaskus festivali teenindaval turvafirmal.

Politsei teeb turvafirmaga tihedat koostööd ning hoiab silma peal ka festivali piiratud alal toimuval. Politsei peaülesandeks festivali nelja päeva jooksul on tagada avalik kord ning festivalikülaliste ja linnaelanike turvalisus Viljandi linnas ja Viljandi järve ääres. Sõltuvalt linnas toimivatest üritustest ja rahvaliikumisest on teatud piirkonnad teatud kellaaegadel väga tugeva politsei tähelepanu all.

Festivali kahel esimesel päeval selle toimumise kinnisel territooriumil teateid olulistest sündmustest ei registreeritud.