Tööpuudus tõusis esimese kvartali 24,4 protsendilt 24,6 protsendile, teatas Hispaania riiklik statistikainstituut reedel. Töötute hispaanlaste arv tõusis 5,7 miljonini, teatab Reuters.

Töötute protsent on suurim pärast praeguse arvepidamise algust 1976. aastal, ehk aasta pärast Francisco Franco surmaga kaasnenud diktatuuri lõppu.

Hispaania majanduses on olnud seisak või langus alates 2008. aasta algusest, pärast seda kui tööjõumahukas kinnisvarasektor kokku kukkus ja odavate laenude kraan kuivaks jäi.

Praegune majanduslangus, mis algas esimeses kvartalis, kestab arvatavasti ka järgmisel aastal ning valitsus teatas, et tööpuuduse vähenemist alla 22 protsendi pole oodata enne 2015. aastat, kui siiski.

Tarbijate ja ettevõtjate kindlustunne on väga madal, sest kardetakse, et Hispaania võib vajada täiemõõdulist abipaketti, sest närvilised turud on tõstnud riigi võlakirjade intressid euroaja kõrgeimale tasemele.

Ligi kolmandik kõigist eurotsooni töötutest elab Hispaanias ja kõige hullem on olukord noorte hulgas. Eurostati andmetel on pool riigi alla 26-aastastest tööjõulistest elanikest töötud.