Esmaspäeva kella 11 paiku, kui pääsu linna otsivad nii Rootsi kui Soome laevalt tulijad, pole isegi vihmase ilmaga veerand tunni jooksul näha Rotermanni soolalao ja kvartali vahelt kulgevat tänavat ületamas oma poolsada turisti. Põhjus üsna lihtne — läbi soolalao hoovi märgatakse Rotermanni kaubanduskeskuse sissepääsu ja kvartalit läbivat tänavat ning suundutakse selle poole. Seejärel peetakse aga lihtsamaks niisama üle tee joosta, mitte sajakonna meetri raadiuses asuvaid ülekäiguradu kasutada.

Nii mõnigi kohvriga keset teed jõudnud turist aga ei tea Eesti juhtide kombeid. Lähedalasuva foori tagant algavat kiirendusvõistlust ja soovi eksinud jalakäijale signaali ja sõiduvõtete abil kindlasti märku anda, et ta ületab teed ikka täiesti vales kohas. Viitasid, mis jalgsi liikuvale turistile vaatamisväärsusi ja kasvõi pääsu linna südamesse juhataks, linnas pole. Kasvõi mainitud kohas tutvustab kõrgel posti otsas olev oranž tahvel vaid Rotermanni kvartali liikumisradu. Õigupoolest pole ka kvartali jagu Viru ringist eemal haruldane see, kui mõni turist küsib, kus on keskus, kus on vanalinn.

Liikluspsühholoogi Gunnar Meinhardi hinnangul ei peaks eespoolkirjeldatud probleemi ajel ilmtingimata ülekäiguradade asukohta muutma tormama, piisaks ka selgetest viitadest.