Tema abikaasa, Tetra Paki 49-aastane pärija Hans Kristian Rausing, astus kolmapäeval kohtu ette, kus teda süüdistati naise surnukeha seadusekohaselt ja väärikalt matmata jätmises, teatab Daily Telegraph.

Lääne-Londoni magistraadikohtule räägiti, et politseinikud läksid abielupaari 70 miljonit naela maksvasse majja Chelseas ja leidsid Eva Rausingi surnukeha teise korruse magamistoast 9. juulil.

Surnukeha lamas „mitme jala paksuse“ riiete, voodilinade ja prügikottide hunniku all ning oli „kaugele arenenud lagunemisstaadiumis“, selgus kohtus.

Süüdistaja Brinkman May sõnul nägi 48-aastast Eva Rausingit viimati tema finantskonsultant 3. mail.

Hans Kristian Rausingit esindas kohtus kümneminutilisel kuulamisel Suurbritannia peaministri David Cameroni vanem vend Alexander Cameron.

Hans Kristian Rausing vahistati Lõuna-Londonis Wandsworthis 9. juulil kell 11 kahtlustatuna alkoholi või narkootikumide mõju all auto juhtimises.

Politsei ei tundnud tema hingeõhus alkoholilõhna, kuid tema pupillid olid laienenud ning auto läbiotsimisel leiti crackipiip ning kanepit ja ainet, mis arvati olevat kokaiin.

Eva Rausing naasis võõrutusravilt Californiast Londonisse 29. aprillil ning tema tervis paistis olevat halb. Majas töötanud teenija sõnul olid tema nägu ja parem jalg paistes.

Hans Kristian Rausingi nägu oli kohtus tuhakarva. Ta kandis tumedaid prille.

Hans Kristian Rausing vabastati kautsjoni vastu tingimusel, et ta jääb Londoni kesklinnas asuvasse Capio Nightingale'i psühhiaatriahaiglasse ning ei lahku sealt ilma personali saateta.