Lõplik programm ning osalejate arv on üldjuhul veel täpsustamisel.

Klassikalised meelelahutusprogrammiga suvepäevad korraldavad sel aastal kaitse-, rahandus- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi suvepäevad toimuvad  24.-25. augustil Naissaarel. "Ministeerium rahastab suvepäevade korraldust osaliselt. Nii nagu igal aastal, maksavad töötajad oma osalustasu ja mõnevõrra suurem saab see olema suvepäevadele tulevatele kaaslastele," sõnas avalike suhete osakonna praktikant Diana Aljas.

Rahandusministeerium peab suvepäevi augusti alguses Lääne-Virumaal. Plaanis on võistlused meeskondade vahel ja õhtune meelelahutusprogramm. "Ürituse eelarveks on arvestatud umbes 45 eurot inimese kohta. Sellest 12 eurot on osalustasu, mille iga osaleja ise maksab," märkis pressiesindaja Liisi Poll.

Kaitseministeerium on planeerinud korraldada suvepäevad augusti alguses Eismal. Ametnikud maksavad osalustasu ning osaliselt rahastab üritust ka ministeerium. "Suvepäevade kavas on mitmed erinevad tegevused nii täiskasvanutele kui lastele, sealhulgas tuleohutusalane praktiline harjutus ning oma töötajate poolt korraldatavad ettevõtmised, näiteks traditsiooniline viktoriin ja disko, kus DJ-deks on meie töötajad," lausus avalike suhete osakonna praktikant Pilleriin Lillemets.

Suvepäevad uues kuues

Aina populaarsemaks on muutunud suvepäevade korraldamine mõne teise nime all ühisüritusena.

Augustikuu lõpus korraldab haridus- ja teadusministeerium töötajatele uue õppeaasta eelse ühisürituse Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. "Kuna see on riigile kuuluv õppeasutus, saab ürituse korraldada minimaalsete kulutustega, samas nähakse ette ka osalustasu," teatas kommunikatsioonibüroo juhataja Tarmu Kurm.

Siseministeeriumi suvepidu toimub augusti alguses Pedase puhkekeskuses Harjumaal. "Kõikidele osavõtjatele on kehtestatud osavõtutasu 13 eurot ning kaaslasele 16 eurot," kommenteeris pressinõunik Kadri Talvistu.

Keskkonnaministeerium korraldab augustis suveseminari nii ministeeriumi kui ka oma haldusala töötajatele. Toimumiskoht on samuti Harjumaal Pedasel. "Programmi mahuvad ekskursioon, sportlikud tegevused ja erinevad töötoad, mida juhivad ministeeriumi töötajad ise. Seminarile oodatakse circa 300 osalejat, registreerimine veel käib," lisas pressiesindaja Brita Merisalu.

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karin Volmeri sõnul on suvine motivatsioonipäev planeeritud 10. augustiks. "Tegemist on traditsiooniliselt olnud lihtsa sportliku üritusega, kus korraldatakse erinevaid meeskondlikke ja individuaalseid võistlusi ja mänge," ütles Volmer.

"Justiitsministeeriumi kohta on hetkel teada, et tegemist on ühepäevase üritusega augusti lõpus. Kõik muu on veel lahtine," kinnitas pressiesindaja Priit Talv.

Suvepäevi ei korralda kolm ministeeriumi

Kolm ministeeriumi otsustasid sel aastal suvepäevi mitte korraldada. Loobusid nii sotsiaal-, kultuuri- kui ka välisministeerium.

Kultuuriministeerium ei ole korraldanud suvepäevi varasematel aastatel ja seda pole plaanis teha ka tänavu. "Suvel toimub palju köitvaid kultuurisündmusi, millest igaüks võib endale sobiva valida," selgitas avalike suhete nõunik Nele Meikar.

Välisministeerium suvepäevi ei korralda, kuid töötajatel on soovi korral võimalus osaleda juuli lõpus toimuvatel Läti välisministeeriumi suvepäevadel. "Eesti välisministeerium korraldab nende töötajate kohalesõidu, kes soovivad üritusel osaleda, kuid ülejäänud kulud katavad osalejad ise," rääkis pressitalituse lauaülem Helen Rits.