Nelja lapse ema Eva Rausingi surnukeha leiti pärast seda, kui politsei peatas tema mehe ebakorrapärase sõidustiili tõttu Londoni Wandsworthi linnaosas, teatab Daily Telegraph.

„Me pole veel saanud härra Rausingit üle kuulata. Ta on arreteeritud kahtlustatuna naise mõrvamises ja me ootame teadet selle kohta, millal saab ta sellisesse seisundisse, et politsei saab ta üle kuulata,“ ütles politsei esindaja Sharon Marman reedel.

„Esmaspäeval, 9. juulil sel aastal peatas politsei Hans Rausingi auto Wandsworthis. Politseinik kahtlustas, et juht on narkootikumide või alkoholi mõju all. Selle tulemusena ta vahistati ja tema auto otsiti läbi. Autost leiti väike kogus narkootikume ja ta viidi Wandsworthi politseijaoskonda. Välja anti order tema kodu läbiotsimiseks. Läbiotsimise käigus leidsid politseinikud ühes magamistoas naise ilmselt elutu keha. See naine on tuvastatud kui Eva Louise Rausing,“ teatas Marman.

Arvatakse, et politsei uurib, kui kaua oli Eva Rausing surnud, enne kui ta oma 70 miljonit naela (89 miljonit eurot) maksvas majas Cadogan Place'is Chelseas leiti. Arvatakse, et ta võis olla surnud kuni nädala.

Politsei on küsitlenud majas töötanud inimesi ning vaadanud valvekaamerate lindistusi, et teha kindlaks, millal naist viimati elusana nähti.

Reedel teatati, et Eva Rausingit jälgis Briti eriüksuse SAS endistest liikmetest koosnenud kaheksaliikmeline meeskond, kelle ülesanne oli takistada tal narkootikume osta.

Ajaleht Daily Mirror kirjutas, et ühele spetsialistile, kes pidi takistama Eva Rausingi kohtumisi narkodiileritega, maksti 100 000 naela (127 000 eurot) aastas.