Politsei pressiesindaja sõnul sagenevad suvekuudel just liigsuure sõidukiiruse valiku tõttu toimunud liiklusõnnetused. Vale sõidukiiruse valiku tõttu kaotab juht sõiduki üle kontrolli ning sõidab teelt välja või põrkab kokku teise sõidukiga. Selliste õnnetuste ära hoidmiseks tuletab politsei meelde, et liiklemisel on esmatähtis valida ohutu sõidukiirus.

Ka juulikuus juhtunud neli hukkunuga liiklusõnnetust on politsei teatel eelkõige seotud olnud valesti valitud sõidukiirusega ning oma võimete ülehindamisega. "Ühel juhul teame, et juht oli tarvitanud alkoholi, ülejäänud kolme puhul on võimalik alkoholijoove või terviserike selgitamisel," teatas politsei esindaja.

Asulas mõjutab politsei teatel sõidukite liikumiskiirus oluliselt ka jalakäijate turvalisust ning sellest sõltub nii õnnetuse ärahoidmise võimalus kui selle tagajärjed. "Lihtne näide: kui 50 km/h liikuv autojuht suudab temast 26 meetrit eespool teele astunud jalakäija ees täpselt peatuda, siis 60km/h liikunud juht sõidab samas kohas teele astunud inimesele otsa kiirusega 41 km/h," selgitab politsei.

Maanteeameti 2011. aastal tehtud uuringu kohaselt ületavad juhid enda sõnul lubatud piirkiirust sageli. Linnadevahelistel teedel ületavad piirkiirust 89 protsenti vastanud meestest ja 83 protsenti vastanud naistest. Asulasisestel teedel ületavad enda sõnul piirkiirust 69 protsenti meesvastajatest ja 56 protsenti naisvastanutest.

Esimesel poolaastal ületas lubatud sõidukiirust kuni 20 kilomeetrit tunnis 10 989 juhti. 21–40 kilomeetrit tunnis rohkem ületas sõidukiirust 14 175 juhti, 41–60 kilomeetrit tunnis rohkem 705 juhti ja üle 60 kilomeetri tunnis 107 juhti. Üle 60 kilomeetri tunnis sõidukiirust ületatud juhtumite puhul karistati juhte rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kahekümne nelja kuuni.