"Inimeste mure on arusaadav. Selles kandis tööd väga palju pole ja inimesed kolivad ära. See on päris mitmetele peredele sissetulekuallikas olnud. Samas tuleb MTA-st aru saada, et kõiki inimesi koheldakse võrdselt ja kõik inimesed maksavad makse. Ongi selline saba lahti ja nokk kinni olukord," rääkis Tsahkna Vikerraadiole.

Ta märkis, et pole probleemistiku poliitiliselt veel kellegagi arutanud, kuid ajakirjanduses ilmunud lugude põhjal on jäänud mulje, et seaduses kirjapandut on võimalik mitmeti tõlgendada, vahendab ERR Uudised.

"Kui mees ütleb, et soovib sõita Saksamaale ja bensiin, mis on tema suures paagis, on selle jaoks mõeldud, siis võiks selle ka nii jätta. See oleks selline inimlik suhtumine ja seda võiks isegi rakendada," lausus Tsahkna.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas osaluseksperimendist, kus ajakirjanik käis Tartus salakütust ostmas. Edasimüüjate leidmine ei osutunudki eriti raskeks. 

Maksu- ja tolliameti (MTA) analüüsi andmetel toodi 2011. aastal Venemaalt sõidukite paakides illegaalseks kasutamiseks kütust hinnanguliselt kokku 11,83 miljonit liitrit. 2010. aastal oli MTA hinnangul salaturu maht 46,2 miljonit liitrit kütust.