Nii vara oli kogu Viru tänava parkla täitsa tühi. Teadsin, et parkimiskell tuleb panna isegi siis, kui pargid vähem kui 15 minutiks. Ostan sealt lilli päris tihti ning see toiming ei võta kunagi rohkem kui 10 minutit.

Valisin lilled poest 15 meetri kaugusel auto parkimiskohast. Korraks viskasin pilgu auto suunas ja nägin, kuidas G4S turvamees läheb minu auto juurde. Ütlesin talle: "Lugupeetud härrasmees, kohe ostan lilled ja sõidan minema. Eks te nägite, kuidas ma siia tulin." Ta viskas pilku autole ja ütles: "OK". Lillemüüja kuulis samuti seda juttu.

Seejärel astusin korraks lilleputkasse, et ostu eest kaardiga tasuda. Minuti pärast tulime koos müüjaga välja ja nägime, kuidas "turvamees" paneb trahvi kojamehe alla.

Palun vabandust, kuid minu arust on see korralik sigadus. Isegi lillemüüja oli taolise käitumise peale maruvihane.

Tunnistan, et oleks pidanud tõesti parkimiskella nähtavaks tegema, aga kas tõesti teenindavad me linnatänavaid  nii "kõrge" moraaliga kodanikud.

Leppisime truvamehega kokku, et ta ei karista mind, kuna nägi millal, milleks ja kui kauaks ma tulin. Kuid kohe, kui astusin lilleputkasse sisse, jooksis turvatöötaja kui verejanuline röövel oma kaitsetut ohvrit rünnates auto juurde. See ei ole normaalne!

Võib-olla on turvatöötaja korralik inimene ning ta lihtsalt täidab linnaisade käske... Ma tean, et olin ise lohakas. Siiski arvan, et lugupeetud seltskonnas ei pea sellist asja juhtuma.

Rääkisin turvatöötajaga viisakalt ja rahulikult ning olin veendunud, et ta mõistab mind. Turvatööja tegu on võrreldav moraalse kuriteoga.

Miks peab Eestis kartma nii politseinikke kui ka turvatöötajaid? Kas tõesti on Eestis usaldus kodanike ja turvatöötajate vahel välistatud? Minu jaoks oli see väga suur pettumus. See on häbiplekk G4S-i ja Tallinna jaoks.