Arengukava rakendusplaani tegevuste kogumaksumuseks on 534 miljonit eurot, millest üle poole moodustavad ettevõtete investeeringud sadamate infrastruktuuri.

Samuti on olulised kulutused haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas seoses Mereakadeemia infrastruktuuri väljaarendamisega.

Valitsus käsitles neljapäevasel istungil riikliku arengukava "Eesti merenduspoliitika 2012-2020" ja pidas vajalikuks arutelu jätkata, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Merenduse arengukavas käsitletavad suunised merenduse edendamiseks aitavad maksimaalselt realiseerida Eesti potentsiaali mereressursi kasutamisel ning säilitamisel.

Arengukavas sisalduvate tegevuste eesmärgiks on aidata kaasa merendussektori arengule, toetades eelkõige merendusega seotud ettevõtluse arengut, parandades laevaliikluse ja teiste merega seotud tegevuste ohutust ning kaitstes mere- ja rannakeskkonda ja merega seotud kultuuripärandit.

Et merendussektor oleks kõrge lisandväärtusega, atraktiivne ja jätkusuutlik majandussektor, on arengukava tegevused jagatud viide olulisse valdkonda.

Esiteks tegevused, et merendussektori ettevõtluskeskkond oleks ettevõtjasõbralik ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline. Teiseks merenduse ohutust ja turvalisust tagavad tegevused.

Kolmandaks avaliku sektori tegevused, mis toetavad merenduse arengut. Neljandaks Eesti merehariduse ning teadus- ja arendustegevuse kaasajastamine ning viiendaks rannaäärse elu- ja külastuskeskkonna atraktiivsemaks muutmiseks vajalikud tegevused.