29. mail ilmunud Õhtulehe artiklis "Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt" ei nõustu Andrus Ansip temale omistatud väitega, et poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt. Ansipit esindava vandeadvokaadi Ramon Raski sõnul on peaminister artiklile eelnenud päeval avaldanud seisukoha, et ettevõtte juhid ja poliitikud pigem eeldavad, et nende telefone võidakse pealt kuulata, kirjutas Äripäev.

Raski sõnul ei avaldanud Ansip seisukohta, kas ärimeeste ja poliitikute seas leviv eeldus on põhjendatud või mitte. "Rääkimata sellest, et ta oleks avaldanud üldistava väite, mille kohaselt poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulataksegi pealt," kinnitas Rask.

Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et tema on ülikoolis õppinud viitamist ja tööd allikatega, kuid see õpitu ei ühti Õhtulehe tõlgendusega. Nimelt on leht peaministrile väitnud, et tegemist pole tsitaadiga, vaid lehe tõlgendusega.

„Mida ikkagi seal kooloni taga olev väide peaks tähendama?“ küsis Ansip ja just seda palubki ta kohtul uurida. „Kas seal on mingi seos isikuga, kelle nimi seisab kooloni ees?“

Ansipi sõnul võiks see kohtulahend anda inimestele hea võtme ajakirjanduse mõistmiseks.

„Soovin valeväidete ümberlükkamist samal kujul kui valeväited esitati,“ sõnas valitsusjuht pressikonverentsil.

Kohtuasja põhjuseks on Silver Meikari Reformierakonna varjatud rahastamise teatele järgnenud skandaal. Nimelt teatas Ansip nädal peale Meikari avaldust, et ei usu Meikari juttu laialt levinud pealtkuulamishirmu tõttu.

"On kahju, et Eestis on selline olukord kujunenud, aga paraku on see nii, et ettevõtete juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid ei eelda, et nende telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonikõned on salvestatavad ja sisuliselt avalikud," märkis Ansip tollal Postimehele. Ansip järeldas sellest, et Meikar valetas, sest telefoni teel poleks Michal varjatud rahastamist kokku leppinud.

Õhtuleht tegi Ansipi jutust seejärel loo pealkirjaga "Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt". Just selle pealkirja pärast Õhtuleht nüüd kohtusse kaevatigi.