"Meie viimasel maksude deklareerimisel täitis elektroonselt deklaratsiooni 94 protsenti maksukohuslastest. Mitte 9,4 protsenti ega 0,94 protsenti,“ rääkis Ansip. Eestis arendatakse e-teenuseid iga päev ja nõudlus selle järele on väga suur. Nii riik kui erasektor panustavad e-teenuste arendamisse palju, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Võib-olla on e-lahenduste arendamisel ja kasutusse võtmisel olnud meie eeliseks see, et me alustasime nullist. Sama oleme me pidanud tegema majanduses ja ma võin kinnitada, et Eesti praegu ja 20 aastat tagasi ei ole võrreldavad,“ märkis Ansip kohtumisel.

Ka rahandusminister Jürgen Ligi kohtus täna USA kõrgetasemelise delegatsiooniga, mille liikmed tundsid huvi Eesti majandusolukorra, reformide ja eurotsooni poliitika vastu. Ligi selgitas väikese, avatud majandusega Eesti valikuid, mis koos eurotsooniga liitumisega on tõstnud meie usaldusväärsust ja taganud riigi korras rahanduse.

“Kriisi tulekul olid meie valikud samuti selged – me ei kuluta üle oma võimete. Nägime võimalust hädavajalikeks reformideks ning olime lõppkokkuvõttes edukad,“ kinnitas rahandusminister. Delegatsiooni liikmed tundsid huvi ka Eesti maksusüsteemi, eriti ettevõtete tulumaksusoodustuste ja ettevõtluskeskkonna vastu.

Kuid seda edulugu ei oleks olnud vabaduseta, rõhutas Ansip kohtumisel Stenbocki majas. „Eesti ja USA suhted on alati olnud väga head ja nad on suurepärased ka praegu. USA tunnustus Eesti, Läti ja Leedu riigile Vene okupatsiooni ajal oli suur asi. Voice of America oli eestlastele suur asi,“ rääkis peaminister. Ansip tänas kongresmene, et nende riik on loonud eestlastele USA-s elamiseks head tingimused.

USA delegatsiooni juht, kongresmen Kevin McCarthy tänas Eesti peaministrit Eesti panuse ja pühendumise eest Afganistanis. Ansip kinnitas, et Eesti tegutseb Afganistanis nii kaua kui vaja.