"Nõukogu otsus oli poliitiliselt motiveeritud ja ebaseaduslik. See oli president Traian Basescu liitlaste kätetöö kättemaksuks minu osalemise eest Euroopa ülemkogul," ütles Ponta Brüsselis. "Ma ei loobu lahingust, mida olen sääraste rünnakute vastu alustanud. Tagasiastumine on välistatud."

Neljapäeval ütles Ponta usutluses Hispaania ajalehele El Pais, et on valmis tagasi astuma, kui Briti ajakirja Nature süüdistused leiavad kinnitust, vahendab BNS.

Nature süüdistab valitsusjuhti, et ta plagieeris suure osa oma doktoritööst. Nature väitis oma viimases numbris, et on näinud dokumente, kus anonüümne allikas väidab, et enam kui pool peaministri 432-leheküljelisest õigusteaduse doktoritööst "sisaldab kopeeritud teksti", millel ei ole korralikke viiteid. Ponta kirjutas oma rumeeniakeelse doktoritöö 2003. aastal rahvusvahelisest kriminaalkohtust.

Ponta väitel kasutas ta toona Bukaresti ülikoolis kehtinud eeskirju, mis ei nõudnud autori teksti kasutades jutumärkide lisamist, kui tsiteeritav autor bibliograafias kirjas oli. Ta lisas, et on valmis oma viga tunnistama, kuid ei kavatsenud plagieerida.