Majanduse elavdamiseks mõeldud meetmete heakskiitmist tõkestasid aga finantsraskustes Hispaania ja Itaalia, nõudes partneritelt viivitamatuid tegusid turusurve leevendamiseks.

Läbirääkimistel Euroopa Liidu eelarve kava üle rõhutas peaminister Andrus Ansip põllumajanduse otsetoetuste kiirema võrdsustamise tähtsust Eesti, Läti ja Leedu põllumeestele.

Samuti tuleb peaministri sõnul eraldada piisavalt vahendeid Euroopa Liidu ühtekuuluvuspoliitikasse sest see aitab tõsta heaolu taset vähemarenenud piirkondades ning taastuda majanduslangusest.

Euroopa Liidu eesistuja Taani on kaardistanud kõikide liikmesriikide vahel kokkulepet vajavad teemad. Selle aruande pinnalt tehti täna valitsusjuhtide vahel algust aruteludega uue Euroopa Liidu pikaajalise eelarve põhisuundade üle, kokkuleppele eelarve osas soovitakse jõuda 2012.aasta lõpuks.

Eesti toetab seejuures vaadet, et struktuurivahendite kasutamine oleks edaspidi seotud Euroopa Komisjoni poolt igale liikmesriigile antavate majanduspoliitiliste soovitustega.

Euroopa Liidu majanduskasvu üheks oluliseks teguriks on ka paremini toimiv ühine siseturg, näiteks ettevõtjate võimalus pakkuda teenuseid ilma administratiivsete takistusteta igal pool Euroopa Liidus. Oluline on ka kiire edasiminek digiteenuste ühtse turu loomisega, mis aitaks kaasa ka e-kaubandusele ja teenuste piiriülesele kasutamisele.