Sama looma nähti hommikupoolikul veel mitmel korral. Põder liikus kõnede põhjal lauluväljaku kandis Pirita teel ning keskpäeval nähti teda viimati Oru tänaval.

"Päeva jooksul rohkem teateid ei tulnud, loom sai ilmselt iseseisvalt metsa tagasi," kinnitas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

"Põder käitus nagu linna eksinud loom ikka - oli enda jaoks sobimatust keskkonnast häiritud ning soovis võimalikult kiiresti metsa tagasi," lausus Hirs.

Tallinnas saavad loomad nii Kakumäe kui ka Pirita poolt mööda rohealasid suhteliselt varjatult liikuda. Seepärast pole ka üllatus, et peaaegu iga aasta varasuvel saab häirekeskus teateid kas Stroomi rannas, Pelgulinnas, Pirital või ka Lasnamäe veerul liikuvatest noortest põtradest.

Päästeamet soovitab autojuhtidel põtra nähes vähendada sõidukiirust, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse.

Samuti ei tasuks unustada, et põder on suur ja tugev loom, kes võib inimest tõsiselt vigastada. Lastele maksab meelde tuletada, et põtra vaadatakse kaugelt, mitte ei minda teda silitama.

Põtra nähes tuleks helistada numbril 112 ning teatada looma võimalikult täpne asukoht. Helistada võib ka Keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313.