Assange ütles usutluses Australian Broadcasting Corporationi (ABC) raadiole, et tegi veidra otsuse Ecuadorilt poliitilist varjupaika paluda sellepärast, et kodumaa Austraalia on ta hüljanud, keeldudes sekkumast tema Suurbritanniast Rootsile väljaandmise protsessi, vahendab BNS.

"Me olime kuulnud, et ecuadorlased suhtuvad osavõtlikult minu võitlustesse ja organisatsiooni võitlustesse USA-ga," seletas ta.

Assange möönis, et tema ettevõtmise edu Ecuadoris ei ole tagatud ja ta ei tea ka, mis taotluse tagasilükkamise korral edasi teha.

Ecuadori president Rafael Correa ütles neljapäeva õhtul Quitos, et varjupaigataotlust tuleb põhjalikult vaagida ja teiste riikidega arutada.

"Me ei taha kedagi solvata, kõige vähem riiki, millest me nii sügavalt lugu peame nagu Ühendkuningriigist," ütles Correa.

Briti võimud on lubanud varitseda hetke, mil Assange Ecuadori saatkonnast väljub, et te siis kautsjonitingimuste rikkumise eest vahistada.

Assange püüab vältida väljaandmist Rootsile, kes nõuab teda seoses kahtlustustega vägistamises ja seksuaalses rünnakus 2010. aastal. Briti kohus on otsustanud ta välja anda.