Nüüd andis Rostockis elav pensionär bulevardiajakirjale Bunte intervjuu tuues esile, et ta ei kavatse ennast riigipeast lahutada: „Me abiellusime olles 19-aastased ja ma arvan, et see olukord ei muutu,” räägib proua Gauck, kes tutvus oma abikaasaga olles alles 14.

Kuigi selline olukord on Saksamaalgi ebatavaline, siis ei ole see Joachim Gaucki populaarsust kõigutanud.

Kui veel Angela Merkel oli sunnitud 1990. aastate lõpus abielluma oma Joachim Saueriga, siis liidupresidendi puhul pole suuremat kriitikat kuulda olnud. See näitab kui palju on Saksa ühiskond edasi arenenud.

Merkeli puhul avaldas Joachim Meisner avalikkuses moraalset survet. Kölni kardinal esindas arvamust, et kristlik-demokraatliku liidu (CDU) esimeheks ei tohiks olla lahutatud naine. Abielluma pidi mõned aastad tagasi ka perekonnaminister Kristina Schröder, kuna kirikuisade arvates oli patt, et just sellisel erilisel ministritoolil istub vabaabielus elav naine.

Joachim Gauck kirjeldab ise oma eluloos südamlikult armastust Hansi vastu, kuid ka seda, et „Saksamaade ühinemisega kaasnenud õnnetunne segunes leinaga ebaõnnestunud abielu üle.“

Tänapäeval telefoneerivad abikaasad, rääkis Hansi Gauck Buntele, kuid mitte väga tihti. Ta kandvat ka edasi laulatussõrmust, mille ostmiseks olevat Gauckid aasta aega raha kõrvale pannud. Nelja lapse emal ja kümne lapselapse vanaemal olevat oma mehe privaattelefoninumber ja ka Daniela Schadtiga olevat ta põgusalt kohtunud. Proua Gauck on kindel, et tema Joachim on õige president: „Talle meeldib tema töö ja ta oskab seda teha. See oli juba koolis nii.“ Ja kes oskaks seda paremini hinnata kui naine, kes tunneb riigipead enam kui 50 aastat.