Helsingin Sanomate teatel oli leitud kaart Helsingi ja pealinna ümbruse blokeerimise ning vallutamise operatsiooni aluspõhjaks. Sihtmärkidena on muu hulgas 1989. aastast pärineval kaardil märgistatud presidendiloss, parlamendihoone ja ministeeriumid, aga ka panga- ja postkontorid.

Kaardikomplekti lehtedele on hoolikalt märgitud veepuhastusjaamad, sadamad, ühistranspordi depood, raudteejaamad ning lennuväljad.

Huvitavate kaartide tausta on oma raamatu “Sini-valge Santahamina” tarbeks uurinud Soome sõjakooli endine juhataja kolonelleitnant Jarmo Nieminen. Tema arvates koostati Helsingi vallutamise kava võimaliku suurriikide vahelise konflikti tarbeks: “Tegemist oleks olnud vallutuskallaletungiga, mille eesmärgiks on ühiskonna sõlmpunktide okupatsioon.”

Kuigi kuuest kaardist koosnev sari pärineb Külma sõja lõpust 1989. aastast, on infot selle tarbeks kogutud aastaid, isegi aastakümneid. Sihtmärgid on jagatud oma sisu poolest eri kategooriatesse – sõjalised, tööstus ja valitsusasutused.

Niemineni sõnul on Nõukogude luure pääsenud ligi ka eriti salajasele ja spetsiifilisele infole. Nagu näiteks Suomenlinna Vallisaare lahingmoona laod.

Samas on üht-teist siiski puudu - näiteks Santahamina lõunarannikul asunud raketipatareid.

Väidetavalt on need salakaardid pärit Eestist.