Täna toimus Tartus üleriiklik aktus esimesena Eestis keelekümblusprogrammiga liitunud õpilastele, õpetajatele ning lapsevanematele.

Aktusel said sõna esimesed keelekümblejad ja tänased gümnaasiumilõpetajad Tallinna Läänemere Gümnaasiumist, Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumist, Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumist ning Narva Vanalinna Riigikoolist.

Abituriendid esitasid laule mitmes keeles, lühifilme ning esinesid ühiste sõnavõttudega. Muuhulgas esitati õpilaste loodud sõnadega laul keelekümblusest Michel Teló pop-loo „Nossa“ viisil ning lauldi kakskeelselt Sandra Nurmsalu laulu „Rändajad“.

„Meist on sirgunud üksmeelsed ja kohusetundlikud kodanikud, oleme osalenud mitmetes rahvusvahelistes projektides, edukalt esinenud olümpiaadidel ja mujal. Keelekümblusklassis õppimine on loonud meile kõikvõimalikud võimalused iseseisvaks edukaks eluks,“ rääkisid oma sõnavõtus Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi keelekümblusprogrammi esimese lennu õpilased.

Keelekümblus on kakskeelset haridust rikastav õppevorm eesti keele kui teise keele paremaks omandamiseks. Keelekümbluse eesmärgiks on võrdselt head oskused nii emakeeles kui ka eesti keeles ja võõrkeeltes ning seda rakendatakse Eestis riikliku programmina haridus- ja teadusministeeriumi rahastamisel ja toetusel alates 2000. aastast. Tänaseks on keelekümblusprogrammiga liitunud 38 lasteaeda ja 36 kooli ning programmis osaleb ligi 5000 õpilast ja 1000 õpetajat.