Valimisjaoskonnad avati kell 7, hääleõigus on 9,8 miljonil kodanikul, vahendas BNS.

Oodata on ülimalt tasavägist võitlust Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) päästepaketti toetava konservatiivse Uue Demokraatia partei ja laenuleppe puruks rebida lubanud vasakäärmusliku SYRIZA vahel.

Kreeklaste otsust püüab mõjutada rahvusvaheline kogukond, survestades neid vasakäärmuslastele mitte häält andma.

"See on kriitiline hetk. Need on valimised, mis ajavad rahva väga ärevile," ütles 62-aastane pensionär Andreas Pappas Ateena valimisjaoskonnas. "Mina tahan, et Kreeka jääks eurotsooni."

Saksa kantsler Angela Merkel rõhutas laupäeval, et äärmiselt tähtis on valida parlament, mis peaks kinni Kreeka laenuleppe tingimustest. SYRIZA juht Alexis Tsipras kuulutas juba esmaspäeval leppe "ajalooks".

Ka eurogrupi juht Jean-Claude Juncker hoiatas valimiste eel, et SYRIZA eelistamisel on eurotsooni jaoks ettearvamatud tagajärjed. Juncker ütles ka, et rahvusvahelised turud jälgivad valimiste kulgu hinge kinni pidades.

Kreeklastele on väline surve vastumeelt. "See Euroopa partnerite ja Kreeka parteide hirmupropaganda on kõik segadusse ajanud," ütles põline kommunistide valija, 53-aastane Stavros Logaras.

Valimisjaoskonnad suletakse kell 19 ja siis tehakse teatavaks ka lävepakuküsitluste tulemused. Esialgsed valimistulemused peaksid selguma kella 22ks.

Pühapäevased valimised on teised kuue nädala jooksul, sest 6. mail ei saadud tulemusi, mis võimaldanuks valitsust moodustada.