Trierweiler postitas Twitterisse pealtnäha süütu sõnumi, milles soovib suhteliselt tundmatule poliitikule edu pühapäeval toimuvas parlamendivalimiste teises voorus, teatab AFP.

Sõnum šokeeris aga kogu Prantsusmaad, sest oli ilmselge, et tõeline sihtmärk oli Ségolène Royal, naine, kes oli president François Hollande'i elukaaslane kolm aastakümmet ja kellel on Hollande'iga neli ühist last.

Royal, kes ise kaotas 2007. aasta presidendivalimistel, kandideerib sotsialistliku dissidendi Olivier Falorni vastu parlamenti Prantsusmaa lääneosas asuvas La Rochelle'is.

Hollande on avaldanud avalikult toetust Royalile, kirjutades sel nädalal, et viimane on ainus presidentaalse enamuse kandidaat, kes võib selles valimisringkonnas tema toetuses kindel olla.

Teisipäeval sõitis La Rochelle'i ka sotsialistliku partei juht Martine Aubry, et Royalile toetust avaldada, ja kuulutas, et Royalil on kogu partei vääramatu toetus.

Kohe pärast seda kirjutas aga Trierweiler Twitteris: „Edu Olivier Falornile, kes pole teinud midagi laiduväärset, kes on võidelnud La Rochelle'i inimeste kõrval nii palju aastaid isetu pühendumusega.“

Pärast mehe presidendiks valimist ajakirja Paris Match tööle jäänud Trierweileri postitus tekitas šoki sotsialistlikus parteis ning kutsus esile pilkeid parempoolsete oponentide poolt.

Nicolas Sarkozy partei UMP esindaja Eric Ciotti kuulutas, et Élysée paleesse on tulnud vodevill ning teine UMP poliitik kuulutas, et Élysées mängitakse „Dallast“.

Sotsialist Jean-Louis Bianco leidis, et Trierweileri postitus on „lihtsalt ja selgelt häbiväärne“.