"IRL-i jaoks on põhiküsimuseks poliitikad, mis panustavad Eesti rahvastikku. Sellest lähtuvalt võttis riigikogu IRL-i juhtimisel eelmisel nädalal vastu vanemapensioni seaduse. Samas on selge, et laialdasem peretoetuste reform on vältimatu. Peame leidma perede toetusteks täiendavat lisaraha ning analüüsima, kuidas olemasolevaid toetuste süsteeme ümber korraldada nii, et see vähendaks vaesuses elavate laste arvu," ütles Reinsalu.

"Oleme koalitsioonipartneriga alustanud läbirääkimisi lastetoetuste suurendamiseks. IRL peab igati mõistlikuks, et lapsetoetused oleks seotud laste arvuga ja perekonna majanduslike vajadusega," ütles Reinsalu.

"IRL-i jaoks on keskseks küsimuseks laste vaesus ja eriti üksikvanemaga peres. Statistikaameti andmete kohaselt oli 2009. aastal üksikvanemaga leibkondade vaesusmäär 38 protsenti. IRL programmiline lähtekoht on üksikvanema elatisfondi loomine, mille kaudu saab toetada üksikvanemaid ning elatisrahade väljanõudmine jääks riigi ülesandeks. IRL soovib seda ideed kindlasti oma koalitsioonipartneriga arutada," lisas Reinsalu.

Peaminister Andrus Ansip rääkis täna Reformierakonna üldkogul, et erakond plaanib järgmisel aastal kahekordistada lastetoetusi peredes, kes elavad alla vaesuspiiri.