Esimene ehitushange tuli tühistada, sest kõik tehtud neli pakkumist olid liiga kallid. Täpsemalt ei saa Malsub enda kinnitusel toimunud hanget aga kommenteerida, et tuleva hanke tulemust mitte mõjutada. Nii ei saa ta ka öelda, kui kõrget hinda pakkumise teinud firmad küsisid.

Küll aga tehti Malsubi kinnitusel nüüd projektis ja hanketingimustes muudatusi, et pakkumised tuleks sobivamas hinnaklassis. Samas rõhutas Malsub, et muudatused on tehtud kaalutlusel, et Lottemaa teemapargi kontseptsiooniline terviklahendus säiliks ja kvaliteet ning külastajate teenindamiseks vajalik funktsionaalsus oleks tagatud.

Kuigi hanke luhtumine ja uue väljakuulutamine lükkab ehk pireke edasi ka ehitustööde algust, siis pole Malsubi kinnitusel muretsemiseks põhjust ning praeguse ajakava järgi ehitustöödega valmis saamine ja Lottemaa avamine 2013. aasta suvel on igati reaalne.

Kultuuriminister Rein Lang saatis EAS-ile maikuu lõpus kirja, milles samuti muretses, millised on uued lahendused, hankes tehtavad muudatused, uued tähtajad ja kas projekti elluviimine on ajaliselt reaalne. Malsub sõnas Delfile, et Lottemaa projekti vedajad on nüüdseks EAS-i päringule oma vastuse ka saatnud.