Lepingu põhitingimuste projekt sai Taavi Aasa ja Roland S. Lauderi allkirjad juba 2009. aasta maikuus, mille järgi pidi Lauder paigutama linnahalli kordategemisse umbes miljard Eesti krooni, teatas IRL.

"Senised linnavalitsuse lubadused ja üleolev suhtumine meenutab Kreisiraadio stiilis läbirääkimisi. Kolm aastat on lubatud suuri investeeringuid, enneolematut meelelahutuskompleksi ja tuhandeid töökohti tallinlastele. Tulemuseks on aga lagunev linnahall, mille tühjana seismise kulud on 440 000 eurot aastas. Kuhu kadus see investor, kes suure summa rahaga pidi tagasi tulema?" uuris linnavolinik.

2010. aasta veebruarikuus teatas rahandusminister Jürgen Ligi, et valitsus ei kavatse linnahalli renoveerimiseks võetavale laenule garantiid anda. Sama aasta augustis kiitis linnavolikogu heaks lepingu, millega Tallinna linn asutab koos Tallinn Entertainment LLCga võrdväärse partnerina ühisettevõtte linnahalli renoveerimiseks. "Selleks ajaks oli juba selge, et linnahallile tuleks kiiremas korras uus investor leida. Majandus oli hakanud taastuma ning oli lootus, et ka investorite huvi võiks olla suurenenud. Kuid Aas teatas veel 2011. aasta mais, et läbirääkimised linnahalli rekonstrueerijaga on lõpusirgel. Nüüdseks teame, et see osutus väärinformatsiooniks. Linnavalitsus pole avalikkust piisavalt ja adekvaatselt läbirääkimistest teavitanud," ütles ta.

"Linn, kes peaks andma eeskuju arhitektuurimälestiste renoveerimisel, laseb sellel aastaid laguneda. Mille poolest on linnahalli renoveerimise eest vastutavad inimesed paremad, kui nende tondilosside omanikud, kes ootavad vanalinna magusatel kruntidel, mil hoone sisse kukub, et sinna midagi modernsemat saaks asemele ehitada?" küsis Trei.