Põhja-Karjala koonderakonna noored põhjendavad nõudmist sellega, et Põhja-Jäämere laevatee tähtsus on viimasel ajal kasvanud, vahendab Verkkouutiset.

„Soome peab konkurentsi kaasa saama, sest meil on väga tugevad oskused jäistes oludes liiklemisest praegustelt laevateedelt. Petsamo piirkonnas paiknev sadam annaks Soomele väljapääsu Põhja-Jäämerele ja nii saaks Soomest märkimisväärne transiitmaa Euroopa kaubaliikluses,“ teatavad koonderakondlased.

Koonderakond võtab nõudmise kohta seisukoha kolme nädala pärast, kui toimub partei suurkogu. Koonderakonna juhatus on algatuse tagasilükkamise poolt.

Joensuu õppivad kodanlased nõuavad ka, et sõjasüüdlaste kohtuprotsessil tehtud otsused tühistataks. Organisatsiooni teatel rikuti kohtuprotsessil põhiseadust ja läänelikku kohtupidamispraktikat.

Ka Häme õppivad koonderakondlased nõuavad sõjasüüdlaste kohtuotsuste tühistamist. Samuti tahavad nad, et taastataks riigireetmises süüdi mõistetud Mannerheimi risti kavaleri Lauri Törni sõjaväeline aukraad. Törni oli kapten. Koonderakonna juhatus ei poolda ka seda ettepanekut.