Supluskohtade hooajaks ettevalmistamise ja randade koristamise eest vastutavad linnaosavalitsused, kelle kohustus on paigaldada randa vajalikul hulgal jäätmemahuteid, korraldada nende regulaarne tühjendamine ja tagada ranna üldine heakord. Iga supluskoha vaatlustorni juurde paigaldatakse üks kümnekohaline jalgrattahoidik.

Randa valvab Tallinna haldusterritooriumil asuvates supluskohtades AS G4S Eesti. Tööpäeviti kell 9.00 - 20.00 ning puhkepäevadel 9.00 - 21.00. Rannavalve kohustus on märgistada suplusakvatoorium vastavalt nõuetele signaalvärvi märgupoidega ning keelata suplejatel ujumine väljaspool märgupoidega märgistatud ala.

Rannakülastajatele paigutatakse vaatlustornide seintel olevatele teabetahvlitele informatsioon vee- ja õhutemperatuuri, tuule kiiruse ning ultraviolettkiirguse taseme kohta. Surfajatele ja rannalistele pannakse Pirita, Stroomi ja Kakumäe randadesse märgistused, kus on näidatud surfamiseks lubatud alad.

Kogu suplushooajal tehakse randades suplusvee seiret, suplusvee kontrolli tulemused avaldatakse jooksvalt Terviseameti kodulehel.