Tema kandidatuuri seadis üles erakonna senine esimees president Vladimir Putin ja kongress kiitis selle käetõstmisega heaks. Keegi ei paistnud vastu olevat ja ühtki teist kandidaati ei esitatud, vahendab BNS.

Medvedevi parteijuhiks saamine on oluline punkt Venemaa uues võimustruktuuris, mis hakkab kuju võtma pärast seda, kui ta mai algul presidendikoha Putinile üle andis.

Viimane seadis parteikongressil üles Medvedevi kandidatuuri ja kuulutas: "Ma pean Ühtset Venemaad oma tähtsaks liitlaseks ja partneriks."

Sellega hajutas Putin spekulatsioonid, et Kreml on erakonna nurka visanud ja see võidakse isegi detsembrivalimiste oodatust kehvemate tulemuste tõttu laiali saata.

Putin on olnud Ühtse Venemaa esimees alates 2007. aastast, ehkki ei ole kunagi parteisse astunud. Esimehe kohalt tagasiastumisest teatas ta juba aprillis, öeldes, et see ei sobi kokku presidendiametiga.

Medvedevist sai sel nädalal ametlikult Ühtse Venemaa liige ja ta on lubanud erakonda seestpoolt reformida.

Kongressil kuulutas ta, et partei peab läbi tegema "revolutsioonilised" muutused, et olla inimestele mõistetavam, ja lubas viia läbi põhjaliku puhastuse vääritutest liikmetest vabanemiseks.

"Ühtne Venemaa on olnud võimul juba märkimisväärse aja," ütles Medvedev ja osutas teatavale väsimusele, mis erakonna vastu töötavat.

Alates 2003. aastast parlamendis enamuses olnud Ühtne Venemaa toetas 2004. aastal Putinit tema teistel presidendivalimistel ja on sestpeale olnud Kremli "kummitempel".

Möödunud aastal enne parlamendivalimisi käivitas opositsioon kampaania, soovitades inimestel hääletada ükskõik millise erakonna poolt, peaasi et Ühtse Venemaa vastu. Nii pidigi võimupartei leppima vaid 49,3 protsendiga häältest.