Iltalehti kirjutab, et Rootsis Sundsvallis 76-aastase mehe kodus võeti videosse lapse julm seksuaalne ärakasutamine ja vägistamine. Õõvastava teo jälile saadi siis, kui ühe kohtu all oleva poisi mobiilist avastati video, mis nüüd on kohtus tõendusmaterjaliks. Poisi mobiil konfiskeeriti, kuna teda kahtlustati seotuses veel ühe vägistamisega.

"Kui kuulasime 14-aastast poissi üle, siis teadsime juba, mis oli juhtunud. Ta pidi lihtsalt kinnitama neid sündmusi," rääkis prokurör Jens Göransson.

Seksuaalkuritegu pandi toime aprillis ülestõusmispühade nädalavahetusel, kui 13-, 14-, 15- ja 17-aastased poisid läksid ühe vana mehe korterisse. Mees oli tuntud selle poolest, et tema pool käisid noored aega veetmas. Mees õhutaski poisse, et nad kuritarvitaksid ja vägistaksid oma 14-aastase kaaslase.

15-aastast poissi süüdistab kohus selles, et just tema meelitas 14-aastase poisi endaga kaasa ning filmis toimunu videole. 17-aastast poissi süüdistatakse vägistamises. 13-aastast poissi ei saa tema nooruse tõttu süüüdistada milleski. 76-aastast meest süüdistatakse vägistamisele kaasaaitamises ning lapseealise seksuaalses ärakasutamises, mis leidis aset juba 2009. aastal.

Kohtualused eitavad oma süüd, ehkki videol on nende tegu näha. 17-aastase kohtualuse väitel oli video kõigest nali. Prokurör Göransson sõnas aga, et tegu on jõhkra seksuaalse vägivallaga, mitte naljaga.

76-aastase mehe kodu põles uurimise alguses maha. Politsei sõnul oli tegu süütamisega.