"Mina olen ainult toetanud oma raha eest Reformierakonda, seda vastavalt kas valimiskampaania tarvis või maailmavaateliselt toetades erakonda. Olen kandnud ainult ise, pole kellelegi mingeid vahendeid andnud," sõnas Reformierakonnale enam kui 140 000 krooni annetanud Lauri Luik, vahendab ERR UUdised.

Reformierakondlane Kalle Palling annetas kuue päeva jooksul 50 000 krooni, Mati Raidma aga pooleteise aasta jooksul 70 000 krooni. Ka nemad kinnitavad, et tegemist on isiklikust rahast tehtud ausa annetusega.

"Kummaline on see, et see nimekiri on saanud skandaalihõngulise pealkirja ja koos sellega on siis must tempe otsa ette löödud. Et pooleteist aasta jooksul olen tõepoolest oma vahenditest annetusi teinud selle ulatuses, mis ajakirjanduses on kirjas," sõnas Reformierakonnale pooleteise aasta jooksul 70 000 krooni annetanud Mati Raidma.

Kunagine siseminister Jüri Mõis ütles täna, et tegu ei ole kindlasti ühe erakonna probleemiga ja tema enda Isamaaliitu kuulumise ajal aastail 1999-2000 kasutas ka Isamaaliit samalaadset, Silver Meikari poolt kirjeldatud varjatud rahastamisskeemi. Tema sõnul tuli pool kogutud rahasummast anonüümselt.