„Näiteks, kui perre sünnivad kolmikud, siis saab vanem kõigi kolme lapse eest vanemapensioni, mis rahaliselt teeb umbes 555 eurot aastas. Teise samba sissemakse suurus oleks kolmikute vanemale 3402 eurot kolme aasta jooksul,“ rääkis Tsahkna.

IRL vahendas, et mitmike vanemate esindajad saatsid oma ettepanekud riigikogu sotsiaalkomisjonile. Eelnõu kohaselt saavad mitmike vanemad laste eest arvestatavat vanemapensioni ka omavahel jagada. Seda teemat on Tsahkna sõnul plaanis arutada järgmise istungjärgu alguses.

„Olen seisukohal, et mitmike perekondi tuleb käsitleda teistest eraldi, kuna nende olukord on pärast laste sündi oluliselt keerulisem kui tavapäraselt. Riik peab olema võimeline paindlikult reageerima. Samuti pole mitmike vanematele iga lapse eest vanemapenisoni maksmine ka riigieelarvele suur koormus, kuna näiteks 2010. aastal sündis Eestis kolmikuid neljal korral,“ lisas Tsahkna.

Tema sõnul on Eesti rahva suurimaks väljakutseks sündivuse suurendamine ja just mitmike vanemad on need, kes selle eesmärgi saavutamisele iga päev oluliselt kaasa aitavad ja seetõttu ka eritähelepanu vajavad.